Doktor Myasnikov otkrio je što je uzrok vrtoglavice

Svu istinu o vrtoglavici otkrio je popularni liječnik i TV voditelj Alexander Myasnikov.

Liječnik je istaknuo kako je važno naučiti razlikovati vrtoglavicu od drugih tegoba te ozbiljno shvatiti sve takve signale tijela.

“Kad vrtoglavi mislimo na sve! Zapravo, vrtoglavica je “iluzorno” stanje u kojem osoba ima osjećaj rotacije tijela ili okolnih predmeta. Često je praćena mučninom, problemima s očima, glavoboljama“, objasnio je Mjasnikov.

Liječnik je primijetio da je većina uzroka vrtoglavice “benigna” i da je unutarnje uho često odgovorno za karakteristične simptome. Ali ipak, oni s kojima se to dogodilo svakako bi trebali kontaktirati otorinolaringologa.

“Vrtoglavica je rijetko simptom moždanog udara, ali ponekad može biti simptom cerebrovaskularnog inzulta”, rekao je Myasnikov. Naglasio je da je vrtoglavica kod pušača, kao i onih koji pate od povišene razine kolesterola i šećera, poziv na uzbunu.

Ulje čička je super korisno

“Kod Ménièreove bolesti nakuplja se višak tekućine u šupljini unutarnjeg uha, što može izazvati vrtoglavicu”, dodala je TV voditeljica.

Pojasnio je da ne postoje lijekovi koji mogu potpuno izliječiti vrtoglavicu, ali postoje lijekovi koji pomažu poboljšanju stanja.

Ako vam se u glavi stalno vrti, to nije samo vrtoglavica, već problemi s glavom različite prirode, koje će specijalist pomoći identificirati, naglasio je Myasnikov.

“Ponekad ljudi osjete vrtoglavicu kad naglo ustanu. Nije baš vrtoglavica, nije vrtoglavica. Ovo je pad tlaka, pad krvožilnog tonusa”, rekla je doktorica na kraju broja.

/Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki