Krompir salata s umakom od jogurta | zarpanews.gr

Krompir salata je jedan od onih recepata koji, kako god se odlučite napraviti na “čaroban” način, uvijek ispadne super. Verzija koju ovdje preporučujemo postat će vam jedna od omiljenih!

od Ioanne Stamoulos

Spremno za 1:20′

Materijali

1 kg sitnih krumpira dobro opranih

1 ribana mrkva

3-4 rotkvice, na tanke trakice

2 kuhana jaja, narezana na ploške

2-3 svježa luka, narezana na ploške

1 žličica juha od maslinovog ulja

2 žličice juhe od kapara

Za umak od jogurta

1 šalica procijeđenog jogurta

2 kuhana žumanjka

3 žličice juha od senfa

1 žličica žlice balzamičnog octa

4 žličice juha od maslinovog ulja

½ šalice nasjeckanog kopra

Sol papar

Postupak

Krumpir stavite u vatrostalnu tepsiju, prekrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici oko 1 sat ili dok ne omekša. Nakon što se malo ohlade ogulite ih i prebacite u zdjelu.

Na teflonskoj tavi na maslinovom ulju lagano propirjajte luk i dodajte ga u zdjelu s krumpirom. Dodajte naribanu mrkvu, nasjeckana jaja, kapare, sol i papar te dobro promiješajte.

Kuhane žumanjke umutiti multimikserom s maslinovim uljem, balzamičnim octom i senfom. Smjesu pomiješajte s jogurtom, koprom i sl. soli i paprom te prelijte preko salate. Prebacite ga na tanjur za posluživanje, ukrasite rotkvicama i poslužite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki