Vrt i terasa: Sve što vam je potrebno za dobrodošlicu proljeću

Budući da je proljetno vrijeme pred vratima, morate brzo djelovati i isplanirati svoje prostore, vrt ili terasu za uživanje u cvjetanju na otvorenom. Kako bismo vam pomogli, sastavili smo kratki vodič sa svime što će vam trebati da ih pokažete uz neke jednostavne i učinkovite trikove.

Trebat će vam stolovi, kauč, puno jastuka, velike i lisnate biljke, cvijeće i lampe, svijeće ili čak lampioni. Uz ove elemente možete uživati ​​u opuštenom proljetnom poslijepodnevu, prekrasnim večerima pod mjesečinom i nezaboravnim satima u društvu najmilijih.

Obavezno za savršen vrt

Za bolji učinak, razmislite o svojim hobijima i svakodnevnom životu kako biste proljetnu terasu savršeno prilagodili svom ukusu.

Počnite s biljkama

Nijedna terasa nije potpuna bez malog vrta. Otporne i lisnate vanjske biljke idealan su izbor kako bi uz nešto zelenila pružile i privatnost. Možete odabrati i aromatične biljke, poput lavande, mente i ružmarina.

Neke od najotpornijih biljaka na otvorenom su hortenzije, koje cvjetaju u proljeće, i šimšir, ukrasni grm sa zimzelenim lišćem koje ostaje zeleno i što ga više orezujete, to dulje raste.

Kutak za slobodno vrijeme

Sjediti u hladu i uživati ​​uz dobru knjigu jedna je od proljetnih radosti. Ali pažljivo birajte svoj namještaj. Razmislite želite li kauč, ležaljku ili udobnu vanjsku stolicu.

Također, razmislite trebate li šarene i lepršave jastuke. Također ćete poželjeti deku ili pokrivač za hladnije večeri.

Možete dodati i pomoćne stoliće na kojima možete odmoriti svoju kavu, grickalice ili čak svoju knjigu. Stolove možete ukrasiti vazama i svijećama za ugodniju atmosferu.

Najvažnija stvar kod proljetne verande je osigurati malo hlada. Za to vam može trebati pergola ili suncobran, ovisno o prostoru koji imate.

Pripremamo najproljetniju terasu

Baš kao i sa svakim drugim prostorom, trik s uređenjem terase je iskoristiti svaki centimetar koji imate.

Minimalistički namještaj

Stvorite vlastiti minimalistički stil odabirom namještaja i dodataka koji su funkcionalni i koje možete koristiti svaki dan na svojoj terasi. Na primjer, možete odabrati ljuljačku za trijem, koja će dati jedinstveni stil, dok ćete u isto vrijeme moći udobno sjediti satima.

Inače možete odabrati udobne stolice s udobnim jastucima i staviti ih u kut terase ili balkona ako ih ne koristite.

Biljke u okomitom ukrasu

Svaki vanjski prostor treba biljke za skladan i uravnotežen ukras oko prirodnog elementa. Jedna od opcija je da dodate samo male biljke koje će zauzimati manje prostora, ali vašem prostoru dati proljetni ugođaj.

Pokušajte ih ukrasiti okomito, birajući manje posude koje možete objesiti odozgo.

Koristite police

Jednako dobra opcija su police na zidu koje će vam dati osobniji pečat, a ujedno vam ostaviti više slobode prostora, a time i kretanja.

Police na zidovima omogućuju dodavanje malih biljaka, malih suvenira ili drugih sitnih ukrasa. Možete koristiti police, na primjer, za ukrašavanje malih teglica za cvijeće ili za odlaganje osnovnog pribora za roštilj.

prototema.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki