Masni grah spreman za 30 minuta

Izvrsno masno jelo koje se lako i brzo pravi, za dane kada nemamo puno vremena i volje za kuhanje.

Spremno za 30′

od Sotiris Evangelos

Materijali

Porcije: 4

120 ml i.p. maslinovo ulje

1 suhi luk, nasjeckan

2 češnja češnjaka sitno nasjeckana

4 velike zrele rajčice, oguljene, bez sjemenki i narezane na kockice

1 vezica peršina, nasjeckanog

1 kg graha

1 manji krumpir, narezan na kockice

1 bundeva, prerezana na pola

cvijet soli

malo bijelog papra, svježe mljevenog

Postupak

Stavite lonac na vatru s vodom iz slavine da prokuha (ili ulijte vruću vodu iz kuhala za vodu). U isto vrijeme s druge strane štednjaka stavite keramičku tavu s maslinovim uljem. Dodajte nasjeckani luk i češnjak, pirjajte dok ne postanu sjajni i meki. Zatim dodajte rajčice, peršin i začinite solju i paprom. Smanjite vatru i pustite da lagano kuha.

U međuvremenu je prokuhala voda u koju smo dodali grah, krumpir i bundevu. Nakon 8 minuta izvadite ih iz lonca šupljikavom žlicom i stavite u tavu s umakom od rajčice. Dodajte žlicu vode iz lonca i promiješajte.

Hranu poklopite i pirjajte dok tekućina ne upije i hrana ostane u svom ulju. Ostavite jelo da odstoji oko 10′ i poslužite s feta sirom i orasima.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki