Pečena piletina sa jogurtom

Klasična pečena piletina u nešto posebnijoj varijanti, kuhana s jogurtom koji joj daje odličan okus.

Christopher Peskia

Spremno za 1′ 55”

Materijali

1 pile izrezano na 2 dijela

1 glavica češnjaka prerezana na pola

200 ml bijelog vina

250 ml vode

150 g nasjeckani luk

3 lista lovora

2 komada zvjezdastog anisa

1 grančica majčine dušice

70 ml maslinovog ulja

3-4 cijela jaja

500 g jogurt

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Piletinu posolite i popaprite. Piletinu komad po komad pirjajte na 50 ml maslinovog ulja u širokom i kratkom loncu (s metalnim drškama može i u pećnici) koji ste dobro zagrijali. Neka piletina dobije lijepu zlatnu boju s obje strane.

Zagrijte pećnicu na 140°C. Izvadite piletinu iz lonca i stavite je na tanjur.

U lonac ulijte češnjak, luk, vino, vodu, začinsko bilje i začine. Pustite ih da prokuhaju i skinite. Dodajte oba komada piletine u lonac jedan na drugi.

Lonac zatvorite poklopcem, dobro zatvorite aluminijskom folijom i stavite u pećnicu. Pecite 1 sat.

Izvadite lonac iz pećnice i procijedite tekućinu u zdjelu. Pomiješajte tekućine iz lonca s jogurtom i jajima i ulijte smjesu natrag u piletinu. Ponovno zatvorite poklopcem i pecite u pećnici na 180°C oko 25 minuta.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki