Kremasti sladoled | zarpanews.gr

Kad temperatura poraste, tražimo nešto hladno. Prvi u našim preferencijama, sladoled u mnogim slasnim okusima. Ovdje ćemo za one tradicionalnije napraviti prekrasan krem ​​sladoled.

Materijali

500 ml vrhnja

500 ml svježeg punomasnog mlijeka

175 g šećer

2 žličice slatke kofte salepi

½ žličice slatka mastika s Chiosa, zgnječena

Za posluživanje

žlica slatke trešnje

Postupak

Salepe otopite u pola šalice hladnog mlijeka i tucite mikserom drugu pola šalice mlijeka sa smrvljenom mastikom dok ne postane glatka smjesa.

Ostatak mlijeka ulijte u lonac i stavite na srednju vatru. Dodajte mlijeko sa salepom, mlijeko sa mastikom, šećer i vrhnje i dobro promiješajte.

Pustite da se krema kuha oko 20 minuta uz redovito miješanje žičanom pjenjačom da se ne zalijepi za lonac i ne zabubi. Posudu maknuti s vatre, kremu uliti u posudu i ostaviti da se ohladi.

Ako imate aparat za sladoled, smjesu prebacite u aparat za sladoled i pustite da se zamrzne. Ako nemate, smjesu samo ulijte u metalnu posudu i poklopljenu stavite u zamrzivač. Nakon 2 sata izvadite iz zamrzivača i promiješajte vilicom da se ne uhvati led. Isti postupak ponovite još par puta, kako bi vaš sladoled postao rahli. Kada želite poslužiti, izvadite sladoled iz zamrzivača da malo omekša, ukrasite sirupom i višnjom i odmah poslužite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki