Liječnik je popisao lijekove koji bi na jesen trebali biti u ormariću s lijekovima

Svaki dom trebao bi imati kutiju prve pomoći za slučaj nepredviđenih bolesti. U većini slučajeva ljudi u njoj drže lijekove poput analgina, paracetamola, nešto protiv mučnine, ali i potrepštine za ozljede – flastere, vatu, zavoje, jod, alkohol, kisikovu vodu.

Lijekovi koje svatko treba imati pri ruci

No, liječnica Ljudmila Lapa kaže da bi na jesen trebali nadopuniti sadržaj kutije prve pomoći. Navela je koji bi još lijekovi trebali biti u kutiji prve pomoći. Oni će pomoći u normalizaciji dobrobiti u slučaju bolesti.

U jesen je prije svega potrebna morska sol. Kupke s njim pomoći će zagrijati mokra stopala ili ublažiti bol. Za jednu ili dvije litre vode potrebna je žlica soli, rekao je liječnik.

U domu biste trebali imati i sprejeve koji djeluju antipiretski, protuupalno i analgetski. Treba ih uzimati kod prehlade, curenja iz nosa i glavobolje.

Također biste trebali imati pri ruci sorbent kao što je aktivni ugljen. Pri visokoj temperaturi od 38-39 stupnjeva, pomaže u uklanjanju opijenosti u tijelu.

Britanska studija: U posljednje vrijeme najmanje mladih umire u Bugarskoj, a to je zbog …

Kada ste prehlađeni, također ne smijete zaboraviti na tople napitke, koji se mogu napraviti od bilo kojeg slatkiša. Korisni su i čaj od limete i đumbir s limunom. Ako se nakon 2-3 dana stanje ne poboljša, onda je bolje nazvati liječnika.

Liječnici su objasnili i kako “na oko” utvrditi da je lijek pokvaren. Lijekovi kojima je istekao rok mogu ozbiljno naštetiti vašem zdravlju. Prilikom uzimanja potrebno je obratiti pozornost na datum proizvodnje lijeka.

Ako iz nekog razloga oznaka lijeka nije vidljiva, liječnici preporučuju da pažljivo pregledate tablete. Ako se lijek proizvodi u kapsulama, njihova se ljuska s vremenom raspada. Zbog toga postaju mekani i ljepljivi./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki