Pennes s patlidžanima, slaninom, pivom i ružmarinom

Drugačiji recept za tjesteninu koji kombinira patlidžan sa slaninom i ružmarinom i meta s pivom.

od Nikija Mitareasa

Spremno za 30′

Materijali

½ kilograma penija

1 veći patlidžan, oguljen i narezan na kockice

1 sitno nasjeckani luk

1 režanj češnjaka, otopljen

1 šalica lager piva

200 g kockice slanine

1 žličica slatkog ružmarina

1 šalica ribanog parmezana

½ šalice maslinovog ulja

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Stavite veću tavu na srednje jaku vatru i pirjajte komade patlidžana na maslinovom ulju dok ne omekšaju.

Dodajte slaninu, luk i češnjak i pirjajte još 2 minute. Dodajte pivo i ružmarin, začinite solju i paprom i lagano promiješajte. Pustite da se tekućina smanji na polovicu izvorne količine.

Istodobno u posebnom loncu u slanoj vodi kuhamo penne dok ne budu kuhane al dente, procijedimo ih i ulijemo u umak. Promiješajte i ostavite ih 30 sekundi. Poslužite odmah posipano parmezanom i svježe mljevenim paprom.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki