Koji vas zalogaji zasiću? | zarpanews.gr

Što se tiče međuobroka, važno je birati namirnice koje ne samo da imaju dobar okus, već i osiguravaju tijelu potrebne hranjive tvari. Ali ponekad, čak i nakon grickanja, možemo se osjećati gladni i nezadovoljni. Zato je važno birati međuobroke koji su zasitni i koji vas mogu odvratiti od osjećaja gladi na duže vrijeme.

Srećom, postoji mnogo opcija za male obroke koji nisu samo ukusni, već vašem tijelu pružaju i hranjive tvari koje su mu potrebne da ostane sito. Od orašastih plodova do kokica i tosta s avokadom, ovi su zalogaji prepuni proteina, vlakana i zdravih masnoća koje vam mogu pomoći da postignete taj cilj. U nastavku ćemo pogledati neke od najboljih zalogaja koji vas mogu zasititi između obroka.

Koji vas zalogaji zasiću?

orasi – Orašasti plodovi izvrstan su izvor zdravih masnoća, proteina i vlakana koji vam mogu pomoći da se osjećate siti. Bademi, kikiriki i orasi izvrstan su izbor.

Jogurt – Jogurt je bogat proteinima koji vas mogu zasititi. Pokušajte dodati svježe bobice i malo meda za ukusan i zadovoljavajući međuobrok.

Humus – Humus je također izvrstan izvor proteina i vlakana, zahvaljujući slanutku od kojeg je napravljen. Umočite malo mrkve, celera ili krekera od cjelovitog zrna u humus za zadovoljavajući i hrskavi međuobrok.

Kuhana jaja – Jaja su izvrstan izvor proteina, a tvrdo kuhana jaja zgodan međuobrok. Pospite ga s malo soli i papra ili ga pokušajte narezati i dodati u salatu.

kokica – Kokice su zasitan međuobrok i niskokalorična opcija. Samo pazite da preskočite maslac i odlučite se za neke začine.

Kriške jabuke s maslacem od badema – Jabuke su dobar izvor vlakana, a njihova kombinacija s malo maslaca od badema dodaje proteine ​​i zdrave masti.

Svježi sir s voćem – Svježi sir još je jedan međuobrok s visokim sadržajem proteina koji vam može pomoći da se osjećate siti. Dodajte malo svježeg voća, poput bobičastog voća ili ananasa, za slatki i zasitni međuobrok.

Pečeni slanutak – Slanutak je dobar izvor proteina i vlakana, a pečenje mu daje hrskavu teksturu i dodatni okus. Pokušajte ih začiniti kimom i paprikom za slani međuobrok.

Tost s avokadom – Avokado je odličan izvor zdravih masnoća i u kombinaciji s tostom/kruhom od cjelovitog brašna čini zasitan međuobrok ili lagani obrok. Pokušajte dodati malo cherry rajčica i malo soli.

Edamame – Edamame je bogat proteinima i vlaknima. Skuhajte mahune edamama i pospite s malo soli za izdašan i slan zalogaj.

Uključivanje ovih zasitnih grickalica u vašu prehranu može vam pomoći da ostanete siti između obroka i izbjegnete prejedanje. Osim toga, sve su to hranjive opcije koje vašem tijelu osiguravaju hranjive tvari potrebne za najbolje funkcioniranje.

oblik.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki