Jedinstvena salata od tjestenine s ljetnim štihom koju ćete obožavati.
Simoni Kafiri
Spremno za 20′
Materijali
400 g ravioli (punjeni sirom) ili druga tjestenina (pene ili kofta makaroni)
1 velika vezica rukole
16 cherry rajčica prerezanih na pola
4 žličice pinjola za juhu poprženih na malo maslinova ulja
2 male dinje narezati na male kockice ili loptice
4 kriške šunke na trakice
Sol papar
Za preljev
4 žličice juha od maslinovog ulja
2 žličice žlice balzamičnog octa
4 žličice žlica svježeg nasjeckanog bosiljka
Postupak
Tjesteninu skuhajte, ocijedite i pomiješajte s malo maslinova ulja. Ostavite ih da se ohlade.
Pripremite preljev: maslinovo ulje pomiješajte s balzamičnim octom, bosiljkom i malo soli.
Operite i očistite deblje peteljke od rikule. Dodajte cherry rajčice, prelijte ih preljevom od bosiljka i promiješajte. Stavite ih u zdjelu za salatu, dodajte tjesteninu, dinju, šunku i pinjole. Pomiješajte sve sastojke i poslužite.
časopis za masline.gr