Ljetna salata s tjesteninom i povrćem

Jedinstvena salata od tjestenine s ljetnim štihom koju ćete obožavati.

Simoni Kafiri

Spremno za 20′

Materijali

400 g ravioli (punjeni sirom) ili druga tjestenina (pene ili kofta makaroni)

1 velika vezica rukole

16 cherry rajčica prerezanih na pola

4 žličice pinjola za juhu poprženih na malo maslinova ulja

2 male dinje narezati na male kockice ili loptice

4 kriške šunke na trakice

Sol papar

Za preljev

4 žličice juha od maslinovog ulja

2 žličice žlice balzamičnog octa

4 žličice žlica svježeg nasjeckanog bosiljka

Postupak

Tjesteninu skuhajte, ocijedite i pomiješajte s malo maslinova ulja. Ostavite ih da se ohlade.

Pripremite preljev: maslinovo ulje pomiješajte s balzamičnim octom, bosiljkom i malo soli.

Operite i očistite deblje peteljke od rikule. Dodajte cherry rajčice, prelijte ih preljevom od bosiljka i promiješajte. Stavite ih u zdjelu za salatu, dodajte tjesteninu, dinju, šunku i pinjole. Pomiješajte sve sastojke i poslužite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki