Što učiniti da voda ne iscuri iz lonca?

Koliko ste puta zalijevali svoje biljke ili cvijeće i nakon nekog vremena vidjeli svoju terasu punu vode? To je zato što stavljate više vode u posude nego što vaše biljke mogu podnijeti.

Pogreška #1: Provjerite svoje biljke prije zalijevanja

Ne trebaju sve biljke jednaku količinu vode ili istu učestalost zalijevanja. Stavite prst u zemlju najmanje 5 cm duboko i ako vam se čini da je relativno vlažna, zalijevajte biljku štedljivo. Ako je zalijevate više nego što bi trebala, tada će biljka zadržati potrebnu vodu, a ostatak izbaciti na dno posude, ispunjavajući mjesto vodom.

Pogreška #2: Ne proučavate svoje biljke

Apsolutno morate znati koliko često trebate zalijevati svoje cvijeće i posude. Ako ih zalijevate svakodnevno, logično je da će se vaš lonac napuniti vodom.

Pogreška broj 3: Ne stavljate podlogu ispod posude

Podloga u posudama je neophodna kako bi u nju izašla dodatna količina vode kojom ćete možda zaliti biljku. Stavite podloge na sve svoje posude kako ne biste morali svaki dan brisati balkon.

Rješenje

Stavite podloge na sve posude ili preferirajte posude bez ikakvih rupa. U ovom slučaju morat ćete biti strpljivi kada zalijevate cvijeće jer ćete morati provjeriti – pomoću trika s prstima koji smo vam rekli gore – koliko vode vaše biljke upiju prije nego što ih još više zalijete.

Stručnjaci, međutim, ističu da treba birati posude s rupama jer u takvim posudama višak vode istječe prema dnu, dok u zatvorenim posudama višak vode uništava korijenje jer nema izlaza.

spirossoulis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki