Hrana puna proteina koja će vam pomoći da smršavite nakon 40

Budimo iskreni. Prilagođavanje prehrane kada je u pitanju mršavljenje može biti doista bolno. Ali odabir prave hrane koja će podržati vaše napore u mršavljenju neophodan je korak u tom procesu—posebno kako starite.

Jedi ovo, ne ono! razgovarao s Lisom Young, nutricionisticom i autoricom knjige Konačno siti, konačno vitki, koja je otkrila pet proteinskih namirnica koje će vam pomoći da smršavite nakon 40.

jaja

Bilo da ih kajgate, zamotate u zdravu maramicu za doručak ili uživate u kuhanim, jaja su odličan način da se zasitite proteinima.

“Jaja su izvrstan izvor proteina koji mogu pomoći pri mršavljenju jer su prepuna proteina i zdravih masti”, objašnjava Young. Studije su to čak i pokazale konzumacija jaja kao proteinske hrane može pomoći ljudima da se osjećaju sitije i dulje se osjećate sitima.

Mahunarke

Mahunarke i grah poput o grašakthe leća i slanutak izvrsni su izvori proteina, vlakana i zdravih ugljikohidrata. Prema WebMD-u grah pomaže vašem tijelu da se kreće. Osim toga, istraživanje otkriva da osobe s prekomjernom težinom koje oni koji su bili na dijeti bogatoj proteinima smršavili su više jede grah kao glavni izvor proteina.

“Grah je vrlo važna proteinska hrana za ljude koji su vegani ili vegetarijanci”, dodaje Young. No bez obzira jeste li vegan ili ne, grah je jedan stabilna selekcija proteina koje možete dodati svojoj prehrani ako želite smršaviti.

Riba i plodovi mora

“Plodovi mora izvrstan su način za uključivanje zdravih proteina u vašu prehranu”, kaže Young. “Neki sjajni primjeri su losos, pastrva i školjke. Losos je izvrstan izvor omega-3 masnih kiselina koje su neophodne za naše zdravlje”, dodaje.

Orašasti plodovi i sjemenke

The sjemenke i orašasti plodovi tako su dobrodošli za posipanje dodatnih hranjivih tvari zobena kaša ti, na salatana pladnju s morskim plodovima ili stvarno bilo kojem obroku koji poželite kreirati!

“Sadrže hranjive tvari poput vlakana, minerala i zdravih masnoća, koje pomažu u mršavljenju držeći ljude dulje sitima”, objašnjava Young. Ipak, važno je jesti ih umjereno jer previše orašastih plodova može dovesti do debljanja.

Soja

Na kraju, Young preporučuje konzumacija proizvoda od sojepoput tofua, koji su pun proteinaako želite smršaviti.

“(Ova hrana) je povezana sa smanjenim apetitom i (pokazano je) da podržava gubitak težine. Ovo je nevjerojatan biljni protein koji biste trebali uključiti u svoju prehranu.”

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki