6 namirnica koje će vam dati energiju za cijeli dan

Dodaci vašoj prehrani koji će napraviti razliku

U onim teškim, napornim danima kada vam treba ozbiljan poticaj energije, velike su šanse da ćete odabrati šalicu kave koja će vas okrijepiti. Nažalost, kava vam ne daje energiju za cijeli dan i obično se nekoliko sati kasnije osjećate iscrpljeno.

Prehrana igra veliku ulogu u tome kako se osjećate jer na vaš metabolizam i razinu energije izravno utječe ono što odaberete jesti. Stoga je vrlo važno pravilno i zdravo jesti kako biste bili zdravi i dobro raspoloženi čak i bez tjelovježbe.

Dakle, tajna visoke razine energije tijekom dana je obogaćivanje vaše prehrane. Danas smo pronašli i prikupili neke namirnice koje vrijedi dodati u svoje dnevne obroke.

6 namirnica koje će vam dati energiju:

1) Jogurt

Prema Tristi Best, nutricionistici u Balance One Supplements, grčki jogurt je izvrstan međuobrok koji će vam dati energiju za cijeli dan. Bogat proteinima, držat će vas sitima satima, a da vas ne napuni nepotrebnim kalorijama i masnoćama. Uživajte uz malo meda ili badema za potpuni međuobrok.

2) Losos

Losos je bogat proteinima i omega-3 masnim kiselinama i pomaže u održavanju šećera u krvi stabilnim. Prema Nacionalnom institutu za zdravlje, omega-3 masne kiseline daju vašem tijelu energiju i imaju višestruke koristi za zdravlje srca, očiju i mozga.

3) Ton

Masna riba poput lososa i tune može vam dati energiju tijekom dana zbog visoke razine omega-3 masnih kiselina. Također značajno pomažu u regulaciji razine inzulina.

4) Cikla

Cikla sadrži visoke razine fenolnih spojeva, antioksidansa i nitrata koji podižu razinu energije.

5) Kvinoja

Kvinoja je složeni ugljikohidrat bogat vlaknima i proteinima koji osigurava kontinuirano oslobađanje energije tijekom dana. Također sadrži važne hranjive tvari poput željeza, magnezija i vitamina B, koji pomažu u održavanju razine energije i podržavaju cjelokupno zdravlje.

6) Banana

Banane su hrana s visokim udjelom ugljikohidrata, proteina i vitamina B, što ih čini najboljim izborom za trajno i sporo otpuštanje energije. Prirodni šećer u voću trenutno daje energiju, dok vlakna usporavaju probavu za dugotrajniju energiju. Studija objavljena u časopisu PLoS One otkrila je da su biciklisti koji su pojeli bananu prije duge vožnje biciklom imali više energije i izdržljivosti nego kad su popili zaslađeno piće.

kraljica.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki