Fricassee od punjenog pilećeg filea | zarpanews.gr

Ukusno i lagano jelo koje se zaista isplati probati napraviti.

Porcije: 6 Vrijeme pripreme: 20′ Vrijeme kuhanja: 35′ Gotovo za: 55′

od strane Iliasa Mamalalkisa

Materijali

Za piletinu

3 velika filea pilećih prsa

3 žličice juha catiki Domokou

1 glavica luka nasjeckana

3 žličice juha od peršina

1 žličica slatka slatka paprika

1 kavena šalica maslinovog ulja

Za fricassee

1 kg endivije

1 šalica maslinovog ulja

1 šalica nasjeckanog komorača ili kopra

4 svježe glavice luka, nasjeckane

1 velika glavica luka naribana

2 jaja

sok od 1½ limuna

Sol papar

Postupak

Pileće filete operite i osušite. Vrlo oštrim nožem zarežite ih po širini, tako da napravite dva nova fileta. Udaraš ih čekićem da ih otvoriš.

Pripremite nadjev: Stavite katiki, nasjeckani luk, peršin i papriku u veliku zdjelu. Dobro ih izmiješajte. Time premažite svih šest površina fileta. Smotajte ih i zavežite malom špagom.

U tavu stavite šalicu maslinovog ulja i pirjajte pileće filee dok ne porumene. Izvadite ih, stavite na tanjur i ostavite da se ohlade. Pažljivo razmotajte konce.

U veliki lonac stavite maslinovo ulje i propirjajte svježi i suhi luk, dodajte endiviju uz šalicu vode. Poklopiti lonac i ostaviti da uvenu. Dobro promiješajte. Čim zavrije, na njih stavite šest pilećih filea, smanjite vatru na srednju, poklopite lonac i ostavite 20 minuta.

Pripremite liker od jaja: Jaja razdvojiti na žumanjke i bjelanjke. Tucite žumanjke dok ne pobijele, a bjelanjke dok ne postanu čvrsti meringu. Dodajte limunov sok i malo soka iz lonca. Ulijte smjesu u lonac i protresite. Ostavite jelo da se ohladi. Izvadite filete i narežite ih na filete. Ukrasite ih zelenilom i dosta umaka.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki