U svijetu slastica, keksi s komadićima bijele čokolade vrhunska su poslastica za naše okusne pupoljke.
U nastavku vam nudimo sjajan recept za pripremu ove profinjene delicije u udobnosti vlastitog doma.
Sa svježim sastojcima i jednostavnom pripremom, ova kulinarska kreacija obećava da će vas odvesti na putovanje u svijet divnih okusa i mirisa.
Materijali:
– 200 g brašna
– 150g putera, sobne temperature
– 100 g šećera
– 1 jaje
– 1 žličica ekstrakta vanilije
– 1/2 žličice praška za pecivo
– Malo soli
– 150 g bijele čokolade, narezane na sitne komadiće
upute:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
2. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
3. U velikom loncu umutite maslac i šećer dok ne postane pjenasto.
4. Dodajte jaje i vaniliju, nastavljajući miksati.
5. Postupno dodajte smjesu od koraka 2 do koraka 4, neprestano miješajući.
6. Dodajte komadiće bijele čokolade i ravnomjerno promiješajte.
7. Od smjese oblikujte male loptice i slažite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
8. Pecite oko 10-12 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Uživajte u kolačićima uz omiljeni napitak i prepustite se eksplozivnom okusu koji će vas odvesti u nove kulinarske dimenzije!
hernews.gr