Komponente
600 gr. Cherry rajčice
1 luk
50 gr. masline, narezane na ploške
1 žlica kristalni šećer
1 žlica origano
3-4 žlice. maslinovo ulje
papar
200 gr. kriška
1 prstohvat bukova
sol
500 gr. školjke, tjestenina
Za posluživanje
origano
maslinovo ulje
papar
Metoda izvršenja
Kuhajmo…
Zagrijte pećnicu na 200°C na zraku.
U tepsiju 28×36 cm stavite cherry rajčice, sitno narezan luk, masline, šećer, origano, maslinovo ulje, papar i dobro promiješajte.
Napravite razmak u sredini tepsije i stavite fetu.
Pospite bukovom i pecite 20-30 minuta.
Posebnom spravom za pire ili vilicom dobro pritisnite cherry rajčice s feta ploškom da se otope i pomiješaju.
U isto vrijeme tjesteninu stavite u lonac posoljene vode i prokuhajte prema uputama na pakiranju.
Procijedite, ostavite vodu i prebacite na pladanj s cherry rajčicama i feta sirom. Ako je potrebno više vlage, dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala.
Poslužite s origanom, maslinovim uljem i paprom.
akispetretzikis.com