Blagdanske navike koje vas iscrpljuju i ne padaju vam lako

Stvari koje radite svake godine, a koje na kraju uzmu psihički danak na vas

Još smo nekoliko dana do Božića i ulazimo u ritam kupovine, stresa, trošenja, planiranja i još mnogo toga.

A stresa niotkuda dok se dobro zabavljate i veselite se onim danima kada ćete se naći s prijateljima i obitelji ili jer ćete imati vremena za odmor i brigu o sebi. No važno je znati što od svega toga uzrokuje višak kilograma, kako biste to imali na umu i smanjili koliko god možete.

Kupovina poklona

Nije važno volite li kupovati. Kada se osjećate kao da morate nabaviti darove za slavljenike, djecu, kumove i svog partnera i morate napraviti pravi izbor, ne možete a da ne naglasite. Pogotovo kada imate puno toga za uzeti.

Dogovarate bijeg

Izvrsno je vrijeme za bijeg od svakodnevice, makar i na kratko. Stvar je u tome da morate pronaći prave dane, napraviti rezervaciju, što je danas teško. Također morate spakirati svoje torbe i već ste obavili pravu kupovinu.

Previše društvenih obaveza

To je trenutak kada shvatite da ste rekli da mnogim zabavama, okupljanjima i izlascima, ali to je više nego što možete podnijeti. Tada se sjetite da se tijekom praznika želite opustiti i provesti kvalitetno vrijeme sa sobom i svojom obitelji. Budite oprezni s obećanjima koja dajete.

Nezgodna rodbina

Klasični božićni običaj je svečani stol s rodbinom koju ili ne volimo ili imamo čudnu dinamiku odnosa. Možda voliš svoju mamu, ali ona ti ide na živce. Stoga učinite ono što si možete priuštiti i nemojte se opterećivati ​​osjećajem krivnje.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki