Kako pravilno posoliti bakalar – Česta pogreška koju radimo

Bakalar će imati vodeću ulogu na grčkim stolovima, kako se približavamo 25. ožujka.

Prženi bakalar s češnjakom ostaje najpopularnije jelo dana, unatoč… ovogodišnjoj presoljenosti.

Naravno, najveća “tajna” uživanja u najukusnijem prženom bakalaru je dobra sirovina, ukratko svježa riba.

Promatrajući neke osnovne elemente u izgledu ribe, lako možemo shvatiti je li riba koja nam se prodaje svježa i je li pravilno smrznuta.

Prvo što treba pogledati je oči od kojih bi trebali biti neto a onda pogledajmo škrgekoji bi trebao imati jedan Crvena, žive boje. The tijelo našeg bakalara treba imati laganu sjaji jedan prekretnica (odnosno da ne bude potpuno ravno).

Kako posoliti bakalar – Greška koju treba izbjegavati

Proces soljenja bakalara obično traje 16 – 24 sataza dobar rezultat ako je riječ o malom ili srednjem filetu.

Salamurenje je dobro raditi u posudi koju ćemo napuniti vodom i u nju staviti naš bakalar. The voda dobro je mijenjati svaka 2-3 sata.

Tajna učinkovitijeg salamurenja je dodavanje krupne soli koja će bolje “izvući” slanost iz našeg bakalara. Biti će gotovo samo u prvoj dozi vode koje ćemo mi koristiti a ne u sljedećim. Dodajte 100 gr. gruba sol na 1 litru vode koji je unutar naše zdjele.

Ako želimo, možemo pokriti zdjelu folijom i staviti u hladnjak. Svaki put kada promijenimo vodu, zdjelu možemo ponovno pokriti folijom i vratiti u hladnjak.

Kada je salamura završena (dobro je prvo testirati kako biste bili sigurni), naš file dobro isperite vodom i neka se osuši na dobro upijajućem papiru. Nakon što se ocijedi, umočimo ga suhog u tijesto i zatim pržimo.

Česta greška ono što radimo s bakalarom je da izrežite ga na manje komade prije salamure, u nadi da će se brže usoliti. Međutim, problem s ovom tehnikom je što će nam otežati i kuhanje naš bakalar će se “otvoriti” neprekidno tijekom prženja.

ieidiseis.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki