5 koraka za učinkovito čišćenje vašeg hladnjaka

Svi znamo koliko je važno održavati kuhinju čistom. To je mjesto gdje pripremamo svoju hranu i iako ga temeljito i redovito čistimo, možemo li isto reći za svoj hladnjak? Obično to smatramo teškim zadatkom i odgađamo ga koliko god možemo. Ali, lakše je nego što mislimo. Potrebno je samo dobro planiranje i ovih pet koraka osigurat će vam čist i organiziran hladnjak.

Korak 1: Planiranje

Najbolje vrijeme za čišćenje hladnjaka je neposredno prije tjedne kupovine. Tada će hladnjak imati manje stvari i lakše ga je pravilno očistiti. U njemu nije mjesto hrani kojoj je prošao rok trajanja i hrani koja je počela mirisati. Pažljivo provjeravajte datume ispisane na zapakiranoj hrani i provjerite sve posude/staklenke koje imate na njegovim policama.

Korak 2: Pranje

Nakon što izvadite svu hranu, vrijeme je za pranje. Uklonite ladice za povrće i voće, kao i police, i postavite ih na mjesto gdje ih možete lako oprati sapunom i vodom. To može biti vaš sudoper, perilica posuđa ili čak kada. Očistite s puno vruće vode, ako su police staklene, najbolje je pričekati da se ugriju na sobnu temperaturu. Hranu zaglavljenu u kutovima ili pukotinama možete ukloniti čačkalicama. Nakon što su oprane i osušene, obrišite površinu čistim ručnikom kako biste upili preostalu vlagu.

Korak 3: Unutrašnjost

Sada je vrijeme da obratite pozornost na unutrašnjost hladnjaka. Sredstvom za čišćenje površina i mlakom vodom možete očistiti preostale površine koje se ne mogu ukloniti. Obratite posebnu pozornost na podnožje gdje idu police i čistite ih čistim kuhinjskim ručnicima.

Korak 4: Vanjski izgled

Dobro, budimo iskreni, većinu vremena zanemarujemo vanjski dio hladnjaka. Ali ako razmislite o tome koliko puta ga dodirnemo tijekom dana, vidjet ćete da je čišćenje od iznimne važnosti. S istim sredstvom za čišćenje i čistim ručnikom, izvana će biti jednako čisto kao i iznutra.

Korak 5: Ponovno pozicioniranje

Nakon što dopustite hladnjaku da se vrati na nisku temperaturu (blizu 5 stupnjeva Celzijusa), možete vratiti hranu unutra. Ipak, pokušajte to organizirati što je moguće bolje kako bi bilo praktično. Stavite staklenke i umake na police na vratima i grupirajte hranu kako biste lakše pronašli ono što tražite kada to želite.

Svako malo treba očistiti hladnjak

Opće pravilo kaže da hladnjak treba dobro očistiti svaka tri do šest mjeseci. Ako slijedite pet gornjih koraka i uvijek će biti organizirano, čisto i praktično.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki