Ovo su greške koje činite nakon teretane koje poništavaju vaše vježbanje

Istraživanja to argumentirano dokazuju. Ali oni koji vole tjelovježbu i učinili su je dijelom svog života to potvrđuju kroz primjer svog života. Ljudi koji redovito vježbaju imaju veću vjerojatnost da će se osjećati puni radosti u životu.

Također, tjelovježba poboljšava naše zdravlje, međutim postoje neke pogreške koje neki od nas rade nakon teretane, a koje čine naš trening manje učinkovitim.

Budući da želimo da imate što produktivnije treninge, pripremili smo popis najčešćih pogrešaka.

1. Ne jedete

Vježbanje uzrokuje rastezanje mišića i korištenje glikogena za napajanje našeg tijela. Zbog toga je brza nadoknada glikogena tako važna.

Pokušajte pojesti obrok koji se sastoji od proteina i nešto ugljikohidrata najviše 30 minuta nakon treninga.

Ne samo da ćete obnoviti svoje mišiće jedući proteine, već ćete također dobiti kalorije koje su vam potrebne da vratite razinu glikogena bez osjećaja iscrpljenosti. Radije malo voća i mlijeka ili mesa.

2. Ne hidrirate se kako treba

Vaše tijelo koristi vodu za obavljanje svih svojih bioloških funkcija, stoga je važno nadoknaditi vodu izgubljenu tijekom vježbanja.

Dok energetska pića mogu biti u redu prije vježbanja za poboljšanje vaših performansi, istraživanje je pokazalo da imaju tendenciju povećanja broja otkucaja srca, krvnog tlaka i glukoze u krvi.

Ovi učinci ne dopuštaju vašem tijelu da se brzo vrati na normalne razine, stoga je najbolje da ih preskočite kako biste zadržali sve zdravstvene dobrobiti koje ste stekli tijekom vježbanja.

3. Ne nosite toplu odjeću

Tijekom vježbanja sav napor uzrokuje porast tjelesne temperature. Možda ćete biti u iskušenju da ostanete samo u majici kratkih rukava, ali vaše se tijelo sada jako pokušava oporaviti od stresa kroz koji je upravo prošlo.

Nošenje vrlo lagane odjeće učinit će vas osjetljivijima na virus ili običnu prehladu. Ako vježbate kako biste ostali zdravi i ojačali svoj imunološki sustav, dajte prednost odjeći koja će vas grijati, posebno zimi, sve dok ne osjetite da je vaše tijelo doseglo normalnu temperaturu.

4. Ne tuširate se

Nakon treninga tjelesna temperatura raste, pa ako trebate hladan tuš nemojte čekati. Hladan tuš pomaže vašim mišićima da se oporave.

Smanjuje bol i pomaže mišićima da se brže oporave, što će vas učiniti spremnijim za bolji trening sljedeći dan. Osim toga, vježbanje čini vašu kožu zdravijom, ali ako se ne tuširate, dopustit ćete da se sve te bakterije razmnože na vašoj koži.

5. Previše brinete

Pokušajte se opustiti nakon teretane. Stres utječe na vašu sposobnost da u potpunosti ispunite svoj raspored.

Također smanjuje vjerojatnost da ćete vježbati sljedećih dana, uzrokujući gubitak apetita i prestanak energetskih prednosti redovitog vježbanja.

Slobodno vrijeme s obitelji, prijateljima ili hobijem dobar je način za smanjenje razine stresa.

priče o zdravlju.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki