Kiseli sladoled sa jogurtom, ohladiti u ustima. Baš ono što vam treba nakon ljetnog obroka!
od Argyrosa Barbarigoua
Spremno za 40′
Sastojci za 6 porcija
375 ml vrhnja
3 žumanjka
90 gr. šećer
200 gr. jogurt
450 gr. višnja bez koštice
Postupak
Prvo zagrijte vrhnje u loncu.
U zdjeli 6-7 minuta mikserom mutiti žumanjke sa šećerom dok se dobro ne zapjene i postanu svijetla krema.
Neposredno prije nego što vrhnje zakuha, dodavati ga uz nastavak mućenja mikserom malo po malo u umućene žumanjke.
Stavite posudu s kremom u vodenu kupku.
Miješajte vrhnje na toploj kupki dok se malo ne zgusne i ostane sloj na poleđini žlice.
Nakon što se krema zgusnula, izvadite posudu iz vruće kupke i stavite je na posudu s kockicama leda i hladnom vodom (hladna kupka).
Lagano promiješajte da se krema dobro ohladi.
Lagano premažite maslacem 1 komad papira za pečenje i prekrijte površinu kreme. Zamrzavamo ga u hladnjaku.
U međuvremenu višnje pasirajte u blenderu dok ne postanu pire.
Kad se krema zaledi malo po malo ulijevati jogurt uvijek miješajući žicom i na kraju uliti pire od višanja i promiješati.
Smjesu stavljamo u aparat za sladoled ili, ako nemamo aparat za sladoled, slijedimo stari način zamrzavanja s puno poteza.
argiro.gr