4 stvari koje djeca moraju znati o ljubavi

Bajke slikaju ružičastu verziju onoga što jest, tako da je na nama da naučimo svoju djecu o stvarnosti. S jedne strane, moraju znati da ljubav ne uključuje uvijek vitezove u sjajnim oklopima, ali s druge strane, moraju zapamtiti da ih razredni kolega koji ih je opljačkao ne voli.

Danas vam donosimo 5 stvari koje djeca moraju znati o ljubavi

Pogledajte više:

1. Nasilje nije ljubav

Kada dođe u vašu kuću plačući da ju je dječak iz razreda šutnuo ili čupao, nemojte joj reći da je to zato što se dječaku sviđa. Ako je u mladosti naučite da je nasilje znak ljubavi, to može biti vrlo opasno za nju kad odraste.

2. Granice

Svatko postane središte svog života, ali najgora stvar koju možete učiniti za njega je dopustiti mu da vjeruje da nema granica. Ako mu od malih nogu ne usadite šablone dobrog i lošeg, postat će veliki čovjek bez principa, a i ako ga želite promijeniti, bit će prekasno.

3. Voljeti druge ne znači da sebe morate voljeti manje

Vaša djeca trebaju znati da kada nekoga vole, to ne znači da se moraju žrtvovati za njega. Naravno, kompromis je važan u svakoj vezi, ali ne moraju voljeti sebe manje da bi voljeli nekog drugog. Djeca to uče promatrajući odnose svojih roditelja.

Pogledajte više:

4. Poštovanje je presudno u ljubavi

Djeca bi trebala znati da ljubav treba ići ruku pod ruku. Moraju zaslužiti poštovanje od drugih i odati poštovanje drugima. Također ih treba naučiti da zaslužuju poštovanje, jednako kao i svaka druga osoba. Ljubav bez poštovanja može biti otrovna.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki