Takvi se proizvodi koriste za pripremu raznih poslastica. Pomažu boljem otkrivanju okusa jela.
Ali ne može svaki kuhar razmišljati koji su začini i biljke najzdraviji.
Vrijedno je zapamtiti da ne biste trebali pretjerivati s takvim proizvodima, inače će izgubiti svoja jedinstvena svojstva.
Češnjak
Ne samo da čini aromu bogatijom, a okus zanimljivijim, već je i vrlo dobra za zdravlje.
Činjenica je da je češnjak odavno poznat po svojim svojstvima. Važan je za prevenciju ne samo prehlade, već i bolesti srca i dijabetesa.
Osim toga, redovita konzumacija malih količina češnjaka smanjuje “loš” kolesterol.
Kurkuma
Stručnjaci napominju da ovaj istočnjački začin ima neiscrpan potencijal.
Kurkumin smanjuje rizik od srčanih problema i bori se protiv tumora u tijelu.
Kurkuma također potiče rad mozga i pozitivno utječe na rad probavnog trakta.
Kim
Ovaj proizvod značajno pojačava proizvodnju želučanog soka i ima pozitivan učinak na probavu.
Osim toga, kumin može ublažiti grčeve i bolove u trbuhu.
Koristan je za prevenciju dijabetesa i raka.
Međutim, ne zaboravite na kontraindikacije. Na primjer, ljudi koji imaju želučane probleme ili srčane bolesti trebaju izbjegavati kumin.