Kako istrenirati svoju mačku da vas ne tjera da spavate noću: jednostavno uklonite ove razloge

Mnogi ljubitelji mačaka suočavaju se s problemom kada ih njihov ljubimac probudi noću, zahtijevajući pažnju, hranu ili igru.

To može negativno utjecati na kvalitetu sna i ljudsko zdravlje. Zašto se mačke tako ponašaju i kako se nositi s tim?

Uzroci mačjeg nemira noću

Mačke su noćne životinje koje su aktivne u sumrak i zoru. To je zbog njihovog lovačkog instinkta, koji nije izgubljen ni kod domaćih mačaka.

Osim toga, mačke se noću mogu probuditi zbog gladi, žeđi, usamljenosti, stresa, bolesti ili starosti.

Mače
Fotografija: © Belnovosti

Neke mačke također mogu probuditi svoje vlasnike kako bi pokazale ljubav ili jednostavno zato što su navikle na ovu rutinu.

Načini ponovnog odgoja mačke

Da biste svoju mačku naučili da vam noću ne ometa san, morate slijediti nekoliko pravila.

Postavite svoju mačku na raspored hranjenja koji ne uključuje noćno hranjenje. Ne popuštajte mačjim molbama i ne dajte joj hranu noću, čak ni ako mjauče ili grebe po vratima.

Omogućite svojoj mački odgovarajuću fizičku aktivnost tijekom dana. Igrajte se s njom, dajte joj igračke koje će zadržati njezinu pozornost. To će pomoći vašoj mački da se umori i mirno spava noću.

Stvorite ugodno i tiho mjesto za spavanje svoje mačke, gdje je neće ometati buka ili svjetlo. Možete joj dati svoj stari džemper ili jastuk da vas pomiriše.

Ignorirajte mačje pokušaje da vas probudi noću. Ne reagirajte na njezino mijaukanje, češkanje, maženje ili skakanje.

Obratite li joj pažnju, vjerovat će da joj takvo ponašanje donosi željeni rezultat. Budite strpljivi i dosljedni i s vremenom će vaša mačka shvatiti da trebate spavati noću.

Na taj način možete uspostaviti skladan odnos sa svojom mačkom i osigurati miran i zdrav san.

Ranije smo vam rekli zašto pas cvili kada gazda odlazi.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki