Bruschetta sa škampima i avokadom

Originalna ideja za laganu večeru

Materijali

500 gr. škampi, oguljeni i očišćeni;

2 žlice maslinovog ulja s aromom češnjaka

2-3 češnja češnjaka sitno nasjeckana

1 žličica paprika

Sok od pola limuna

1/4 sp. čaja svježeg peršina nasjeckanog

1 štruca ciabatte ili kruha od dizanog tijesta, izrezana na kriške od 1 cm

Za salatu od avokada: 1 avokado narezan na kockice, 1 zrela rajčica narezana na kockice, sok od pola limuna, sol

Provedba

Zagrijte pećnicu na žaru na srednje jakoj vatri. Stavite kruh na lim obložen papirom za pečenje i pecite na roštilju dok ne porumeni. Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.

Stavite češnjak, papriku, limunov sok i škampe u zdjelu i dobro promiješajte da se sjedine. Posolite po ukusu i ponovo promiješajte.

Stavite maslinovo ulje s mirisom češnjaka u veliku tavu i zagrijavajte na srednje jakoj vatri oko 3 minute. Smanjite vatru i dodajte škampe i peršin te kuhajte 2 minute dok škampi ne promijene boju. Staviti na stranu.

U drugoj zdjeli pomiješajte avokado, rajčicu, limunov sok i sol. Dodajte kozice i lagano promiješajte.

Stavite žlicu mješavine škampa i avokada na tostirani kruh i uživajte.

Poslužite toplo ili hladno.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki