Najstresniji posao od svih (ne možete pogoditi koji je) – u ovom poslu stres postaje crven.

Anesteziolog asistent, sudac, operater. Mnogo je stresnih poslova. No Occupational Information Network ili O*NET, koji je dio američkog Ministarstva rada, pronašao je najstresniji posao među 873 zanimanja.

Točnije, O*NET je ta zanimanja rangirao na temelju toga koliko je važno da zaposlenici prihvate kritiku i smireno se nose sa visokostresnim situacijama na svakom poslu.

Poslovi koji se nalaze u prvih 10 imaju jednu zajedničku stvar. Prema Sinem Buber, glavnoj ekonomistici ZipRecruitera, radi se o tome “koliko su važne odluke koje moraju donositi svaki dan. Sve su to odluke s visokim ulozima.”

Najstresniji posao od svih: U ovom poslu stres pogađa crveno-1

Prema anketi, najstresniji je posao urologa. Urolog pregledava genitourinarni sustav pacijenta kako bi dijagnosticirao ili liječio bolesti i poremećaje kao što su erektilna disfunkcija, neplodnost, inkontinencija, rak mokraćnog mjehura i rak prostate. Urolozi također izvode operacije na ovim dijelovima tijela.

Za ovaj posao potrebno je dugogodišnje učenje, liječnička licenca i prethodno iskustvo.

Kada je riječ o stresu, on “dobija” 100 od 100. A razloga je mnogo. Prije svega, ovo je posao koji zahtjeva apsolutnu preciznost. Ulozi u slučaju pogreške su veliki.

Drugi čimbenik koji doprinosi stresu urologa je priroda dijelova tijela s kojima ti stručnjaci rade. “Jako se približavaju pacijentima. I mnogi su pacijenti prilično osjetljivi na to”, objašnjava Buber za CNBC.

Povijesno gledano, postotak urologa koji se suočavaju s optužbama za nesavjesno liječenje je visok. Od 110 urologa na popisu najboljih liječnika u Americi, 77% je dobilo liječenje, prema istraživanju iz 1998. objavljenom u časopisu Urology.

“Uvijek je u top 5 medicinskih specijalnosti koje dobivaju tužbe”, kaže Buber, objašnjavajući da to stvara dodatni pritisak.

Ipak, barem u SAD-u, urolozi uživaju visoku plaću, a podaci O*NET-a pokazuju da prosječno zarađuju 208.000 dolara godišnje.

moneyreview.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki