Snažna magnetska oluja pogađa Zemlju u rujnu: Ovo su najopasniji datumi

U rujnu će Zemlju prekriti nekoliko magnetskih oluja različite jačine.

Elektromagnetski valovi nam štete

Osobe osjetljive na takve pojave teško će preživjeti ta razdoblja, ali postoje savjeti koji će pomoći da se izbjegne negativan utjecaj sunčevih baklji.

Kada se očekuju magnetske oluje?

Meteorolozi napominju da će zbog prevelike aktivnosti Sunca 3., 4. i 5. rujna na Zemlji biti magnetske oluje s indeksom 6 (visoki).

Osobito u ovom razdoblju morate biti oprezni, jer oluje negativno utječu na zdravlje ljudi.

Umjerene magnetske oluje očekuju se i 13. i 16. rujna. U tom razdoblju bolje je izbjegavati tešku, masnu hranu, alkohol i energetska pića.

Prognoza solarnih i geomagnetskih oluja izračunava se pomoću satelitskih sustava NOAA, TESIS i znanstvenih međunarodnih meteoroloških laboratorija diljem svijeta, tako da daje točne rezultate.

Prof. Luc Montagnier: Elektromagnetski valovi loše utječu na našu DNK!

Kako magnetske oluje utječu na tijelo

U zonu rizika od vremenskih udara spadaju trudnice, mala djeca i starije osobe. Najvjerojatnije će biti pogođeni ljudi s problemima srca ili krvnih žila.

Za vrijeme magnetskih oluja može vas početi boljeti glava i zglobovi. Javljaju se problemi s krvnim tlakom, srcem i spavanjem. Također u ovom razdoblju mogu se pojaviti apatija, agresija, tjeskoba i strahovi.

U takvim danima trebali biste osigurati čvrst san i ne preopteretiti se. Potrebno je smanjiti emocionalni i fizički stres, više se odmarati./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki