Lazanje s mljevenim bolonjezom i laganim bešamelom

Lazanje s bolonjskim mljevenim mesom i Argyros bešamelom. Jednostavan recept savršen za svaku priliku. Ukusne pečene lazanje s bolognese umakom i kremastom teksturom.

Materijali

Za lazanje

  • 4 žlice maslinovo ulje
  • 1.250 gr. miješano mljeveno meso
  • 1 godina slanina (nasjeckana)
  • 2 suha luka (nasjeckana)
  • 2 mrkve (nasjeckane)
  • 2 niti. celer (nasjeckan)
  • 2 kom. češnjak (nasjeckan ili zgnječen)
  • 1 puna žlica paste od rajčice
  • 2 pakiranja nasjeckane rajčice
  • 1 sp. suho bijelo vino
  • 1 sp. punomasno mlijeko
  • 2 lista lovora
  • Timijan
  • 2 niti. peršin
  • Sol
  • Papar

Za tavu

  • 1 pakiranje lazanje (500 g)

  • 1 sp. ribani parmezan ili kefalotiri

  • 2 kuglice svježe mozzarelle