Najbolji lijek protiv stresa bez nuspojava

The smijeh ne samo da popravlja naše raspoloženje. Uzrokuje promjene u fiziologiji tijela. Te su promjene trenutne, ali i dugoročne.

U početku aktivira nekoliko organa. Povećava se unos kisika, aktivira se rad srca, mišića i pluća, a istodobno se povećavaju endorfini koje ispušta mozak.

Dok se smijemo – mislimo na izvorni smijeh – otkucaji srca kao i krvni tlak se povećavaju, a zatim smanjuju. Rezultat; Lijep osjećaj opuštanja koji nas smiruje.

Uz proljetni potresni smijeh potiče se cirkulacija i razgradnja mišićačimbenici koji pomažu smanjiti neke od fizičkih simptoma stresa.

Osim neposrednih dobrobiti smijeha u fizičkom oslobađanju od stresa, smijeh i općenito ugodan i duhovit stav prema životu imaju dugoročne zdravstvene dobrobiti.

Isprva pozitivan stav prema životu jača imunološki sustav. Negativne misli pretvaraju se u kemijske reakcije unutar tijela i mogu utjecati na tijelo uzrokujući više stresa i slabeći imunološki sustav. Nasuprot tome, pozitivne misli povećavaju lučenje neuropeptida koji pomažu u borbi protiv stresa, a potencijalno bi mogle pomoći u borbi protiv ozbiljnijih bolesti.

također smijeh djeluje kao lijek protiv bolova. Može ublažiti bol potičući tijelo da luči vlastite prirodne lijekove protiv bolova.

Osim toga, ugodan stav prema životu i suočavanje sa situacijama sa smijehom olakšava suočavanje s teškim situacijama, a pomaže nam da se povežemo s drugim ljudima.

Smijeh može smanjuju stres, depresiju i čine da se osjećamo sretnijim. Također može poboljšati naše samopoštovanje.

Ne ustručavajte se isprobati najbolji lijek za dušu i tijelo. Samo se morate nasmiješiti dok čitate ove retke. Pokušajte – vidjet ćete razliku. Čak i ako je vaš smijeh u početku “izmišljen”, u procesu će postati stvaran i požnjet ćete sve blagotvorne radnje za pozitivan životni stav.

ygeiamou.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki