Piletina s limunom i majčinom dušicom

Uz zapečeni grah i artičoke s parmezanom

Materijali

12 grančica svježeg timijana, razdvojenih

2 žlice maslinovog ulja, podijeljene

Sol i papar

1/2 sp. ribanog parmezana

400 gr. zeleni grah

400 gr. srca artičoke prepolovite i jako osušite

700 gr. pileća prsa bez kostiju i kože

1 limun, prerezan na pola

Provedba

Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, pomiješajte zelene mahune i 6 grančica majčine dušice s 1 žlicom ulja, 1/4 žličice soli i paprom, a zatim dodajte 1/4 šalice parmezana. Stavite artičoke u tavu, sa prerezanim stranama prema dolje, i pecite na donjoj prečki u pećnici dok ne porumene i ne omekšaju, 10 do 12 minuta.

U međuvremenu zagrijte preostalo ulje u velikoj tavi za pećnicu na srednje jakoj vatri. Pospite piletinu s 1/4 žličice soli i papra i kuhajte dok ne porumeni odozdo, 3 do 4 minute. Okrenite piletinu i pecite još 2 minute.

Dodajte limun i preostalih 6 grančica majčine dušice u tavu i prebacite u pećnicu zajedno s povrćem. Kuhajte dok piletina više uopće ne bude ružičasta.

Poslužite uz zapečeni grah i artičoke.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki