Kako ukusno skuhati cvjetaču: jednostavan recept s štihom visoke kuhinje

Jela od kupusa nisu baš najsvečanija, a o visokoj kuhinji ne treba ni govoriti. Razlog tome je specifičan miris povrća u gotovom obliku, a ne najprofinjeniji izgled.

Ali to nije razlog da izbacite kupus iz prehrane, pogotovo kada je u pitanju cvjetača.

Reći ćemo vam kako ukusno kuhati cvjetaču s gljivama.

Potreban:

  • šampinjoni – 500 g;
  • veliki cvat cvjetače – 1 kom .;
  • ljutika – 1 kom .;
  • ružmarin, sol, crni papar na okus;
  • Parmezan sir – 120 gr;
  • biljno ulje – 4 žlice. l.;
  • maslac – 2 žlice. l.

Kako kuhati

1. U velikoj tavi na biljnom ulju popržite oguljene i narezane šampinjone.

Kupus
Fotografija: © Belnovosti

2. Zakuhajte 2 šalice vode, dodajte veliki prstohvat soli i skuhajte cvjetaču. Kuhajte 10-12 minuta.

3. Ogulite i nasjeckajte ljutiku, a ružmarin nasjeckajte.

4. Kad gljive porumene, u tavu dodajte ljutiku i ružmarin, kuhajte 2 minute, maknite s vatre.

5. Naribati parmezan, kuhani kupus usitniti u blenderu, dodati maslac, parmezan, kuhati na srednjoj vatri uz miješanje.

Po potrebi možete dodati vode, ali pire treba biti gust i rahli.

Kupus stavite na tanjure, popržite gljive i poslužite. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli kako ukusno kuhati ribu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki