Jela od kupusa nisu baš najsvečanija, a o visokoj kuhinji ne treba ni govoriti. Razlog tome je specifičan miris povrća u gotovom obliku, a ne najprofinjeniji izgled.
Ali to nije razlog da izbacite kupus iz prehrane, pogotovo kada je u pitanju cvjetača.
Reći ćemo vam kako ukusno kuhati cvjetaču s gljivama.
Potreban:
- šampinjoni – 500 g;
- veliki cvat cvjetače – 1 kom .;
- ljutika – 1 kom .;
- ružmarin, sol, crni papar na okus;
- Parmezan sir – 120 gr;
- biljno ulje – 4 žlice. l.;
- maslac – 2 žlice. l.
Kako kuhati
1. U velikoj tavi na biljnom ulju popržite oguljene i narezane šampinjone.
2. Zakuhajte 2 šalice vode, dodajte veliki prstohvat soli i skuhajte cvjetaču. Kuhajte 10-12 minuta.
3. Ogulite i nasjeckajte ljutiku, a ružmarin nasjeckajte.
4. Kad gljive porumene, u tavu dodajte ljutiku i ružmarin, kuhajte 2 minute, maknite s vatre.
5. Naribati parmezan, kuhani kupus usitniti u blenderu, dodati maslac, parmezan, kuhati na srednjoj vatri uz miješanje.
Po potrebi možete dodati vode, ali pire treba biti gust i rahli.
Kupus stavite na tanjure, popržite gljive i poslužite. Dobar tek!
Ranije smo vam rekli kako ukusno kuhati ribu.