Zapečeni saganaki s jajima i kobasicom

Zapečeni saganaki s jajetom, sirom i kobasicom jedno je od najboljih predjela uz pivo ili vino. Svakako se poslužuje vruće i dolazi s dosta kruha.

Materijali

2 seoske kobasice, u fetulama

1 Florin papar, narezan na kockice

2 tanko narezana poriluka

4-8 jaja

6 žličica juha od maslinovog ulja

150 g Kretska graviera narezana na kockice

ljuta papričica (po želji)

sol, slatka paprika

Postupak

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Poriluk stavite u tepsiju s malo vode i nakon što popije vodu dodajte ulje i paprike te pirjajte dok i oni malo ne omekšaju.

Trake kobasice pomiješajte s ostalim sastojcima i po potrebi dodajte vruće bukovo.

Smjesu poriluka i kobasice podijelite u četiri pojedinačne zdjelice i između njih rasporedite kockice sira.

U svaku posudu razbijte jedno ili dva jaja, posolite ih i pecite saganaki u pećnici dok se jaja ne ispeku i bjelanjak ne stegne. Saganaki poslužite tople čim izađu iz pećnice na tanjure, posipajući jaja slatkom paprikom.

Poslužite sa seoskim kruhom, svježim ili malo pečenim.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki