Vino je najkorisniji alkohol

Svi znamo da je smanjenje konzumiranja alkohola jedan od najvažnijih koraka koje možemo poduzeti kako bismo zaštitili zdravlje svoje jetre, ali kada s vremena na vrijeme želimo posegnuti za čašom alkohola, postoji opcija koja može učiniti manje štete od drugih .

Studija iz 2019. pokazuje da je alkohol glavni čimbenik rizika za bolesti jetre, posebno cirozu, objavio je “The Healthy”, a prenio BGNES.

Mnogi liječnici i nutricionisti se slažu i potiču sve ljubitelje alkoholnih pića da njihovu količinu što više smanje.

No dr. Nancy Rea tvrdi da postoji jedno alkoholno piće koje daleko manje oštećuje jetru od ostalih pića, a to je crno vino.

“Ako imate zdravu jetru, ne morate se potpuno odreći alkohola. Brojne studije pokazale su da crno vino sadrži antioksidanse koji čak mogu poboljšati zdravlje jetre. Naravno, ako ga konzumirate umjereno“, istaknula je liječnica.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki