Izuzetno hrskavo izvana i pahuljasto iznutra, s punim, rastezljivim tijestom za pecivo, može nam pomoći da preživimo dan. Zato većina ljubitelja okruglih delicija sa sezamom, mi smo žigosali (istina malo) dobre bagele u gradu i birali ih za svoj jutarnji obrok.
Osim toga, pecivo je idealan međuobrok koji djeca mogu ponijeti sa sobom u školu.
Kritska food blogerica Chrysa Gioulunda dolazi nam dati vlastiti recept za Solunske lepinje u samo 15 minuta.
Chryssa Gioulunda, Krećanka i strastven ljubitelj kuhinje, vodi račun @chrissaiscooking na Instagramu i s vremena na vrijeme daje nam najukusnije recepte.
Jedna od njih je solunska lepinja, punjena sirom, napravljena od prepečenog kruha.
Trebat će vam:
2 šnite prepečenog kruha – integralnog
2 kriške sira za tost
1 jaje
Mlijeka toliko da se umuti jaje
Sol/papar po ukusu
Sezamovo bijelo i crno zrno
Izvršite recept
Odrežite koru s kriški i poravnajte svoju krišku kruha valjkom za tijesto. Dodaš sir izrezan na trakice i zarolaš. Možete staviti puretinu ili što već želite.
Provucite kroz smjesu jaje-ulje-mlijeko-papar-sol pa kroz dvije vrste sezama.
Pečete na 180 stupnjeva oko 15′ dok sezam ne poprimi boju i pecivo se iznutra ispeče! Idealno je da perece okrenete da se peku s obje strane.
Pogledajte objavu:
bovary.gr