Volimo dobru hranu i volimo kuhati, zar ne? Međutim, pranje suđa i tava je druga stvar.
Rekao bih da je promukao, jer tamo gdje smo možda pekli i uživali u piletini s krumpirom u pećnici ili musaci, ostaje nam tava koju smo inače koristili s namazanom ili zagorjelom masnoćom i ponovno trljamo i opet. Svakako od studenata do glava obitelji, nema šanse da nismo bili obučeni s tepsijom.
Pa, da bismo vam pomogli, predložit ćemo vam nekoliko koraka kako biste izbjegli provesti cijelo poslijepodne perući rublje.
Što će nam trebati:
Lopatica (idealno plastična)
Soda bikarbona
Tekućina za pranje posuđa
Vruća voda
Spužva
upute:
Uzimamo lopaticu. Ostružite površinu po mogućnosti plastičnom lopaticom i uklonite što više ostataka hrane te isperite. Zatim pospite sodom bikarbonom.
Stavimo sredstvo za pranje posuđa, a zatim napunimo posudu vrućom vodom. Ostavimo na kuhinjskom pultu barem 15 minuta, ali i preko noći ako imamo vremena.
Kad vrijeme istekne, ponovno lopaticom ostružemo površinu ako nešto ostane. Bacite prljavu vodu i ponovo stavite više sode na površinu, posebno se fokusirajući na ona mjesta gdje ima ostataka masnoće. Ponovno stavite sredstvo za pranje posuđa, operite našom spužvom, pustite vruću vodu i isperite. Posuda je spremna i ostavite da se osuši.
časopis za masline.gr