Jednostavan recept za omiljenu pitu od limuna s kolačićem. Uživajte uz kavu i dobro društvo!
spreman za sat vremena
od Ioanne Barbarigou
Materijali
Za bazu
1½ pakiranja punjeni kolačići (278 g)
125 gr. otopljeni maslac (hladan)
Za kremu od limuna
300 gr. krem sir na sobnoj temperaturi
1 zaslađeno mlijeko
Sok od 2 limuna
Korica od 2 limuna
1 žlica želatina
1 žlica voda
Materijali
Prvo skinite kremu s kolačića, a ostatak sameljite u prah.
Stavite želatinu s vodom u zdjelu i stavite u marinu da se otopi.
Miješajte dok se ne otopi.
Uzimamo koricu i sok od limuna.
Za limun pitu sa biskvitom ćemo koristiti obruč kalup od 20 cm.
Maslac sjediniti sa naribanim biskvitom i dobro izmiksati.
Ulijte u formu i zamrznite bazu u hladnjaku na nekoliko minuta.
Sir umutiti žicom ili mikserom i dodati kremu od keksa, šećer, sok i koricu.
Zatim dodajte želatinu i ulijte kremu u smrznutu podlogu.
Desert stavite u hladnjak da se dobro zamrzne i ukrasite kolačićima.
argiro.gr