Ovog petka, 16. prosinca, Pravoslavna crkva obilježava spomendan sv. prov. Agej. Sv. mchk Marin. Tada slave sve osobe s imenima Marin, Marina, Marično, Marinko, Marinella i Marinella.

Zanimljivo je napomenuti da je ime Marin izvedeno od Maria ili Marina i znači “gorčina” ili “kralj”.

Svi znaju da su bugarski praznici povezani s važnim tradicijama i ritualima. Nepromjenjivi dio svakog praznika je stol – mi Bugari volimo jesti, i to obilato.

Ali sada smo u razdoblju božićnog posta! Upravo zbog toga vrlo je važno kakve će biti gozbe s kojima ćemo se gostiti, a kojima ćemo ugostiti goste našeg slavlja.

Dakle – dobro je uzeti u obzir da oni koji danas slave imaju “gorčinu” u imenu i da su postnici, pa je dobro da su i manjine takve.

5 jedinstvenih recepata za kiseli kupus – kakav nikada niste jeli VIDEO

Upravo zato je dobro kladiti se na kiselo. Dobro je pripremiti posni kupus u tepsiji, kiseli kupus s rižom, salatu od kiselog kupusa, salatu od cikle i oraha, kao i zimnicu od mrkve, cikle i celera.

Ali koji su proizvodi potrebni i kako pripremiti ove recepte, naučit ćete na jenata.blitz.bg