Domaće tijesto za pizzu ne može se ni sa čim usporediti, ali vidjet ćete da je arapska pita ili souvlaki pita najukusnija tanka, tanka i lagana pizza.
spreman za 35′
od Eleni Psychoulis
Materijali
4 srednje arapske pite ili suvlaki pite
100 g narezane gljive
2 narezane žute paprike, prerezane na pola
2 crvene paprike narezane na pola
Za umak od rajčice
1 paket concache rajčice
2 češnja češnjaka nasjeckana
½ šalice maslinovog ulja
malo šećera
sol
Savjeti
- Po želji u svaku možete dodati naribanu pizza mozzarellu ili na kraju dodati listiće parmezana.
- Nemojte prepeći pite kako bi ispale rahle, a sastojci ostali sočni.
- Povrće možete ispeći i u neprianjajućoj tavi, pirjajući ga na jakoj vatri dok ne omekša.
- Svježi ili sušeni origano, majčina dušica i bosiljak dobro idu uz pizzu sa začinskim biljem.
Postupak
Prvo pripremite umak od rajčice. Zagrijte ulje u loncu i lagano propirjajte češnjak. Dodati rajčicu, šećer i sol, promiješati i kuhati na srednjoj vatri oko 20 minuta dok se sok od rajčice ne sačuva. Umak ostaviti da se ohladi.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Paprike i šampinjone stavite u pleh, poškropite s malo maslinovog ulja, posolite i pecite ih 20 minuta u pećnici.
Umakom od rajčice i povrćem rasporedite pite, poprskajte ih s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici 5-6 minuta.
časopis za masline.gr