5 loših kuharskih navika koje trebamo izbjegavati

Kad je riječ o kuhanju, vjerojatno niti ne primjećujemo svoje pogreške. Sljedeće male, ali važne pogreške imaju rješenja i ispravne tehnike kako bi vaša hrana bila mnogo ukusnija.

5 loših kuharskih navika koje trebamo izbjegavati

1. Površinu za kuhanje ne zagrijavamo pravilno

Kad smo gladni, naputak “Zagrijte pećnicu ili lonac” može se činiti kao vječnost i mučiti vas. Ali istina je da je kako neophodan korak. Kada pečemo posebno u pećnici koja nije prethodno dobro zagrijana, rezultat je da se hrana na kraju neravnomjerno kuha ili čak zagori. Ali pazite da se pogreška može napraviti čak i kod predgrijavanja, uzrokujući da ulje izgori. Potrebno je malo vremena da se ulje zagrije, pogotovo na štednjaku. Stoga slijedite upute i uvijek prethodno nekoliko minuta zagrijte štednjak na kojem ćete kuhati.

2. Napunite pleh i brzo promiješajte

Ponekad je za kuhanje potrebno malo strpljenja. Možda mislite da je lakše napuniti tavu svim sastojcima, ali ovako se hrana duže kuha i loše se miješa. Najbolje je postupno dodavati sastojke prema tome koliko se koji treba dovoljno kuhati. Još jedan način da osigurate da vaša hrana bude pravilno kuhana i hrskava je da izbjegnete iskušenje da je previše miješate tijekom kuhanja. Inače, ako previše inzistirate, ono u čemu ćete uspjeti postaje melem.

3. Ne ostavljamo da meso odstoji

Gladni ste i želite svoj odrezak staviti ravno u tavu ili roštilj. Čekati! Neka vaše meso odmori prije rezanja. Na taj način će njeni sokovi izaći i dobit ćete sočniji rezultat. Izrežite ga nekoliko minuta prije kuhanja i ostavite ga neko vrijeme. Uvijek je bolje meso narezati na sitne komadiće tako da malo odstoji.

4. Koristimo neprianjajuće posude na visokim temperaturama s metalnim žlicama

Lagano smanjite temperaturu kada koristite tave s neprijanjajućim premazom. Visoke temperature oslobađaju PFC u obliku dima. PFC su povezani s oštećenjem jetre i problemima u razvoju. Provjerite upute za uporabu kako biste pronašli preporučene temperature.

5. Nepravilna uporaba brašna

Kada mjerimo brašno, mjernu posudu najčešće punimo tako da je uronimo u vrećicu, podignemo i ulijemo u zdjelu. Ovo je česta pogreška jer kretanjem dipera brašno se utiskuje u posudu i tako dobivamo više i prešanog brašna. Rezultat: Gusto i tvrdo tijesto. Brašno je ispravno mjeriti tako da ga lagano žlicom dodajete u mjernu posudu i pazite da se ne prelije iz mjehurića.

enallaktikidrasi.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki