Za većinu nas pita od špinata je hrana koju asociramo na očevu ili bakinu kuću. No, ako je želite sami napraviti, ne morate znati otvoriti foliju, a kad smo već kod toga, ne morate ni kupovati gotovu jer mi imamo savršeno rješenje za jednostavnu pitu od špinata bez foliju i pecite u fritezi.
Materijali
100 gr. mladi špinat
100 gr. posni sir
2 jaja
100 gr. mljevena zob
1 svježi luk
1 žlica prašak za pecivo
1 žlica maslinovo ulje
1 žlica svježi kopar
Provedba
Špinat prvo dobro operite i stavite u cjedilo da se ocijedi od vode.
Nakon što se osušilo, narežite ga na manje komade i stavite u zdjelu, zajedno s jajima, mljevenom zobi, feta sirom i maslinovim uljem i miješajte dok se ne homogeniziraju.
Zatim nasjeckajte luk i svježi kopar, dodajte ih u smjesu i promiješajte. Nakon što stavite papir za pečenje na podlogu friteze, izlijte smjesu i pecite 20 minuta na 200°C. Jednostavna pita od špinata bez listova je spremna! Uživati!
loveyourselfmagazine.com