Jaja se lako mogu smatrati jednim od osnovnih proizvoda s kojima se svaka domaćica susreće svaki dan.
Proizvod se često koristi u kremama, grickalicama, pekarskim proizvodima i omletima.
Međutim, postoje i druge opcije s kojima se mogu nositi samo profesionalci.
Koje je jelo najteže pripremiti od kokošjih jaja?
Mnogi će biti iznenađeni činjenicom da se čak ni svaki kuhar ne može nositi s souffléom od sira, koji se priprema na bazi jaja. Jelo izgleda toliko jednostavno i skromno da stvara iluziju jednostavnosti pripreme.
Međutim, nikad ne znate sa sigurnošću kakav će vaš soufflé ispasti.
Ovisno o tome koliko ste dobro rukovali jajima, mogli biste doživjeti neuspjeh u kuhinji.
Ako jaja ne umutite dovoljno dobro, soufflé od sira jednostavno neće narasti. Problem možete primijetiti već u fazi pečenja u pećnici.
Može biti još uvredljivije: pripremili ste savršeno pahuljasti soufflé, ali je potonuo odmah kad je jelo servirano.
Da bi soufflé od sira bio savršen, morate temeljito istući protein i spriječiti ga da se taloži kada se pomiješa s glavnom komponentom.
Stoga se soufflé od sira smatra najtežim jelom u smislu tehnike kuhanja.