Harvard je 80 godina tražio ono što nas čini istinski sretnima i konačno je to pronašao

Život ima svoje uspone i padove. Ništa ne dolazi lako, barem većini ljudi, i morate se boriti da dobijete ono što želite.

Mnogo puta naravno trošimo se na stvari za koje mislimo da će nas usrećiti, a da to nije prava bit.

Istraživanja su pokazala da cca 40% ljudske sreće rezultat je njihovih izbora. Stara klasična izreka kaže “novac ne može kupiti sreću”. Ali što nas može usrećiti?

To se sveučilište Harvard pita već gotovo 80 godina, a čini se da je konačno pronašlo odgovor. The rezultate svojih istraživanjakoji je započeo 1938. i u kojem su sudjelovali 724 osobe iz različitih ekonomskih i društvenih sredinatrebao je otkriti što ljude čini istinski sretnima u životu.

Dakle, stručnjaci su proučavali te pojedince tijekom njihovih života i došli do velikog otkrića. Dvije su stvari koje nas u konačnici čine sretnima. Prvi faktor je emocionalne veze. Prijatelji, veze, obitelj. Odnosno kada je čovjek okružen ljudima koje voli i koji vole njega.

Drugi faktor nije novac, već a jednostavan životni stav: ne brinuti se oko sitnica. Ljudi koji su se mogli usredotočiti samo na ono što je stvarno važno bili su u konačnici sretniji u svojim životima. Pa makar i ne bili bogati.

plus.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki