Koje se vrste biljnog mlijeka smatraju najzdravijima: mogli biste se iznenaditi

Tijekom posljednjih nekoliko godina izbor redovnih trgovina mješovitom robom značajno se promijenio: osim “standardnog” kravljeg mlijeka, možete pronaći njegove analoge na biljnoj bazi.

Ovo je izvrsna opcija za one koji paze na svoju težinu i razinu kolesterola: biljno mlijeko je u mnogočemu superiornije od običnog mlijeka.

Koja pića se smatraju najzdravijima?

Soja

Uključen je u redovitu prehranu gotovo svakog vegetarijanca, jer je izvrstan proteinski proizvod. Sojino mlijeko pomaže u poboljšanju rada kardiovaskularnog sustava smanjujući razinu kolesterola.

Piće je također niskokalorično.

mlijeko
Fotografija: Pixabay

Kedrovoe

Ovakvo mlijeko se, naravno, ne može dodavati kavi, jer ima karakterističan okus. Međutim, treba ga smatrati korisnim dodatkom prehrani, jer će njegov sastav iznenaditi svakoga.

Cedrovo mlijeko sadrži čak 19 esencijalnih aminokiselina, što je vrlo impresivan pokazatelj.

Nedostaci uključuju ne samo specifičan okus, već i visoku cijenu.

Kokos

Ovo je jedna od najpopularnijih vrsta mlijeka, iako je njegova cijena također skupa. Međutim, kokosovo mlijeko ima niz prednosti.

Napitak sadrži puno više kalcija od običnog mlijeka.

Stručnjaci također vjeruju da napitak od kokosa štiti od razvoja raznih vrsta raka.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki