Stručnjaci su nazvali neobičan uzrok impotencije

Znanstvenici iz Japana analizirali su čimbenike koji stoje iza nastanka erektilne disfunkcije, otkrivajući zanimljiv razlog za pojavu impotencije. Prema glavnom autoru publikacije u časopisu The Journal of Sexual Medicine, dr. Shingo Hakateyama, ključni element u nastanku erektilne disfunkcije je snaga mišića i fleksibilnost ingvinalne regije.

S tim u vezi, znanstvenici su analizirali podatke 324 sudionika eksperimenta, u kojem su mjerili duljinu koraka pri hodu u odnosu na visinu, visinu stopala i brzinu normalnog kretanja.

Nemojte ni posezati za ovim namirnicama ako ste bolesni – bit će još gore

Ispostavilo se da muškarci s relativno kratkim skokovima rasta imaju 40% veći rizik od impotencije. Brzina hoda u ovom slučaju ne utječe na seksualni život.

Prethodno je dokazana povezanost erektilne disfunkcije sa slabošću mišića dna zdjelice. Međutim, nova studija pokazuje proširenu sliku gdje “skraćeni” korak može utjecati na razvoj dijelova mišićno-koštanog sustava u ovom području.

Pijenje hladne vode opasno je za srce

Znanstvenici napominju da dulji korak može biti povezan s poboljšanim radom krvnih žila ili s povjerenjem u vlastite seksualne sposobnosti./ zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki