Brze i jednostavne palačinke bez glutena

Ako smo na posebnoj dijeti i ne smijemo konzumirati namirnice koje sadrže gluten, ove su palačinke savršene za doručak ili užinu bez grižnje savjesti ili iskušenja. Recept je vrlo jednostavan i ne zahtijeva sofisticirane sastojke koje ćemo teško pronaći. Ako smo ljubitelji čokolade možemo dodati komadiće čokolade ili razno voće, ali i bilo koji drugi preljev, poput šlaga, javorovog sirupa i još mnogo toga!

Palačinke postoje u mnogim verzijama i bez obzira na dijetu koju držimo, možemo pronaći recept koji nam odgovara, poput ovih ukusnih veganskih palačinki s bananom i kokosovim mlijekom ili Red velvet palačinki s ciklom.

Sastojci za 4 porcije:

1 ¾ sp. bezglutensko brašno (280 g)

2 žličice žlice šećera

1 žličica slatki prašak za pecivo

½ žličice slatka soda bikarbona

½ žličice slatka sol

2 sp. mlaćenica

¼ šalice kiselo vrhnje

2 velika jaja

3 žličice žlice otopljenog maslaca

Koraci:

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.

U posebnoj posudi umutiti mlaćenicu, kiselo vrhnje, jaja i otopljeni maslac.

Dodajte tekuće sastojke u smjesu od brašna i miješajte dok ne budu homogeni, ali nemojte previše miješati. Ostavite tijesto da odstoji 10 minuta.

Zagrijte neprijanjajuću tavu na srednje jakoj vatri nekoliko minuta. Ulje ne trebamo dodavati, osim ako ne želimo. Kad se tava zagrije, kuhačom ulijte tijesto u tavu. Kako bi sve palačinke ispale ravnomjerno, procjenjujemo da nam za svaku treba oko 4 žlice smjese. Za veću praktičnost možemo koristiti malu žličicu za posluživanje umaka koja je idealne veličine.

Pecite dok se rubovi ne postave i palačinka ne počne stvarati mjehuriće u sredini, oko 2-3 minute. Zatim ih lagano okrećite lopaticom i pecite još 1-2 minute.

Savjeti:

Palačinke se jedu odmah, ali ako ih želimo poslužiti malo kasnije, možemo ih ostaviti na toplom u pećnici na 80ºC oko 15 do 20 minuta.

Ako ostane palačinki, mogu se vrlo jednostavno zamrznuti i podgrijati, baš kao i vafli.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki