Nećete nikoga iznenaditi uobičajenim kokošjim jajima, jer su već odavno glavna hrana.
Mnogima su jaja važan dio prehrane, jer utažuju glad i zasiću tijelo hranjivim tvarima.
Međutim, ne znaju svi da se za kuhanje ne koriste samo kokošja jaja. Na primjer, prepeličja jaja možete pronaći i u običnoj trgovini. Mnogi gurmani primjećuju da je njihov okus delikatniji i profinjeniji. Ali čak se i takav proizvod ne može nazvati delicijom.
Koje se vrste jaja još jedu?
Galebova jaja
Vrijedno je napomenuti da se ovaj rijedak prehrambeni proizvod ne može naći u svim kulinarskim tradicijama. Na primjer, u nekim britanskim restoranima ponekad možete vidjeti takvo neobično jelo na jelovniku.
Poteškoća je u tome što se jaja miniraju oko mjesec dana tijekom godine. Primjećuje se da je okus proizvoda vrlo zanimljiv i impresivan.
Nojeva jaja
Ovaj prehrambeni proizvod povremeno se može naći u velikim trgovinama, jer ne možete svugdje pronaći poznavatelja takvih jaja.
Primijećeno je da je okus nojevih jaja delikatniji i profinjeniji.
Međutim, vrijedi razmotriti dimenzije: čak i skromno nojevo jaje bit će veće od uobičajenih “tuceta” kokošjih jaja.