Tajna održavanja vaših jastuka čistima i svježima jednostavnija je nego što mislite

Nakon dugog dana napornog rada i obavljanja stvari, zadnje što želite učiniti je položiti glavu na tvrd i pljesniv jastuk. Vaši krevetni jastuci trebali bi pravilno “zagrliti” vašu glavu i pružiti vam odmor, a ne obrnuto.

Dakle, što možete učiniti kako biste osigurali dobar san? housedigest.com dijeli neke vrlo pametne korake potrebne da bi vaši jastuci bili lepršavi i čisti, s vrlo jednostavnim postupkom koji možete dodati svojoj tjednoj rutini, a koji je brz i učinkovit.

Dodajte dodatnu jastučnicu

Iako se možda čini čudnim, Food52 to preporuča koristite dvije jastučnice. To je zato što je primijećeno da standardni kriteriji jedne navlake po jastuku nisu pružali veliku zaštitu, što ih je navelo da često kupuju novi set. To ima smisla jer većina stvari na kojima odmaramo glavu sklona je upijanju znoja, prljavštine i ulja. Pa zašto ne dodati dodatni sloj obrane? A ne morate čak ni kupiti novi set jastučnica.

Prema Food52, možete koristiti stariji set kao prvi sloj -obično nešto malo deblje i grubo- i novi, elegantni vanjski sloj. Kada počnete koristiti ovu tehniku, primijetit ćete da će vaši jastuci izgledati čisti i mekani čak i kada su goli. To također znači da ih nekoliko godina nećete morati toliko često prati ili kupovati novi set. Međutim, ako se nadate da ćete produljiti život svojim jastucima, postoji i jedan jednostavan trik za čišćenje koji možete isprobati.

Iskoristite prirodne resurse

Prema Resthouseu, oni koji imaju jastuke s punjenjem od vune ili paperja trebali bi iskoristite svjetlost koju emitira sunce i uživajte u njegovim rezultatima. Ultraljubičaste zrake mogu eliminirati grinjes, plijesni i alergena. Ako se to ne čini dovoljno magičnim, uzmite u obzir da bi moglo apsorbirati mirise i vlažnost i da smanjiti neke mrlje. Osim toga, to je korisna alternativa za one koji radije izbjegavaju jake kemikalije.

Koraci za ovu taktiku također su prilično jednostavni. Rest House savjetuje da objesite svoje jastuke na uže za rublje i učvrstite ih klinovima. Nakon dva sata protresite ih i objesite u suprotnom smjeru. Nakon još nekoliko sati, možete ih još jednom protresti i vratiti na mjesto.

Međutim, izbjegavajte predugo ostavljati jastuke vani jer UV zrake mogu oštetiti prirodna vlakna vaših jastuka.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki