5 koraka za otvaranje lima za pizzu kao profesionalac

5 koraka za pravilno i ravnomjerno razvlačenje tijesta za pizzu kod kuće bez valjka za tijesto. Svatko ima svoj način razvlačenja tijesta za pizzu i njemu je ugodno. Ali postoji 5 osnovnih faza koje, ako ih slijedimo, možemo razvaljati naše tijesto kod kuće vrlo jednostavno i ravnomjerno poput profesionalaca.

1. Prvo napravimo naš obod ili rub ili cornicione kako ga Talijani zovu.

2. Tijesto prstima utisnemo od sredine prema obodu ne stanjimo dovoljno na debljinu u sredini.

3. Donjom stranom prstiju polako otvaramo tijesto na pultu radeći pune rotacije.

4. Šamaranje. To je proces prenošenja tijesta s jednog dlana na drugi. U ovoj fazi tijesto se čisti od viška brašna na radnoj površini i još više se otvori.

5. Istezanje. To je posljednja faza u kojoj sada razvlačimo tijesto u zraku dva ili tri kruga.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki