Velika pogreška koju napravite i kuhinja će ostati neuredna

Smatrate li da će vaš trud, iako ulažete mnogo truda u održavanje reda u kuhinji, biti uzalud? Pitate se što radite krivo i ne uspijevate postići željeni rezultat?

Postoji vrlo čest razlog zašto kuhinje ostaju neuredne, unatoč najboljim namjerama vlasnika, a to bi mogao biti razlog zašto vaša vlastita kuhinja još nije pronašla način da bude trajno organizirana: nadate se da će se neki od predmeta koje imate ponovno upotrijebiti. Drugim riječima, čuvate stvari “za svaki slučaj”.

Pa ipak, “nada” je ono što bi vas moglo spriječiti da dobijete minimalnu kuhinju svojih snova. Naravno, nada je u mnogim slučajevima dobra stvar, ali ne kada se radi o predmetima. Nadate se da ćete u jednom trenutku pronaći vremena za izradu vlastitog sladoleda, pa zadržite pravi alat. Možda ste pronašli pravo posuđe, idealno za serviranje sladoleda, kupili ste ga, ali već mjesecima stoji na kuhinjskim policama neiskorišteno. Popis je beskrajan.

Možda je strašno rastati se od nečega što dugo niste koristili zbog mogućnosti da će vam jednom opet trebati. Međutim, uklanjanje predmeta koji ne koristite ne znači da će svijetu… nedostajati ta određena vrsta predmeta. Drugim riječima, ako vam u budućnosti zatreba nešto slično, možete ga posuditi od prijatelja (ili čak kupiti novo). Nije li to bolje rješenje nego pustiti da vam se stvari koje ne koristite gomilaju u kuhinji?

Dakle, evo što možete učiniti: riješite se svih predmeta koje ne koristite. Ako oklijevate da ih poklonite, onda ih sakupite i spremite. Sve što ćete nakon toga trebati učiniti je često i sustavno pospremati svoju kuhinju, kao što biste to činili i u bilo kojoj drugoj situaciji. Učinite gore navedeno i vidjet ćete da kuhinja iz vaših snova ipak nije tako daleko!

spirossoulis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki