Punjeni patlidžani s povrćem i pire krumpirom

Izgledaju kao papuče, ali nisu. Umjesto mljevenog mesa koristit ćemo mješavinu povrća, a umjesto bešamela pire krumpir. Vegetarijanci će još više cijeniti ovo jelo.

Spremno za sat vremena

Simoni Kafiri

Materijali

6 tikvica od patlidžana duguljastih

maslinovo ulje

Za nadjev

1 šalica paprike, narezane na kockice

2 srednje glavice luka, sitno nasjeckane

3 tikvice, naribane

1 crvena paprika Florina, narezana na tanke štapiće

4 češnja češnjaka nasjeckana

2 rajčice, nasjeckane

3 žličice juha od maslinovog ulja

3 žličice žlica nasjeckanog peršina

100 g naribana cephalograviera

sol, svježe mljeveni papar

Za pire krumpir

3-4 krumpira

3 žličice žlice svježeg maslaca

sol, svježe mljeveni papar

Za ulje od rajčice

1½ žličice juha od paste od rajčice

3 žličice juha od maslinovog ulja

Za ukras

3 žličice prženih pinjola

Postupak

Patlidžane operite i prerežite po dužini, te ih prepolovite. Izrežite dijamante u mrvicu. Zagrijte malo maslinovog ulja i lagano ih popirjajte sa strane mrvica.

Pripremite nadjev: zagrijte maslinovo ulje i propirjajte luk, češnjak, papriku i tikvice. Umiješajte nasjeckane rajčice, začinite peršinom te začinite solju i paprom. Pirjajte oko 15 minuta dok povrće ne omekša.

U međuvremenu pripremite pire: krumpir kuhajte s ljuskom dok ne omekša. Vruće ih ogulite i pomiješajte s otopljenim maslacem. Posolite i popaprite.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Meso patlidžana pritisnite da napravite udubine i napunite ih smjesom od povrća. Stavite ih u tepsiju i prekrijte povrće malo pire krumpira. Pospite naribanom cefalogravijom i pecite patlidžane u pećnici 20-30 minuta dok sir ne poprimi boju.

Pripremite ulje od rajčice: zagrijte ulje i pržite pastu par minuta dok se ne rastopi i otopi u ulju. Patlidžane poslužite tako da ih prelijete s malo ulja od rajčice i pospete pinjolima.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki